Förberedelser

I fredags var det mitt-seminarium med två andra grupper samt en av de två lärare som skulle hålla i detta, Linus och Patrik, men p.g.a. sjukt barn var det Linus som själv fick hålla i detta. Det hela började redan klockan 8 på morgonen med att alla grupper, efter schema, skulle gå igenom hur man ligger till nu, vad man gör och om man har stött på något problem i projektet. Detta skulle vara underlag för den diskussionen vi senare hade. Det var också sagt att vi skulle ha gått igenom varandras workbooks och ge någon slags av feedback. Detta gick överraskande bra för mig, och jag fick ut mer än vad jag förväntat mig eftersom att när jag kunde få prata ut om mina problem fick jag ett slag av självinsikt för hur jag ska besvara min största fråga just nu och gå vidare, angående kvantitet/kvalité.

Jag resonerade att om jag lyckas koppla min forskning och syfte till mina bilder och samtidigt få ut en bra och relativt starkt argument för hur jag lyckats besvara min frågeställning så ska det inte behövas mera bilder, utan tvärt om kanske, att jag får ta bort bilder som inte håller den standarden som krävs. Detta för mig kändes väldigt och gjorde så att jag kunde besvara min egna fråga angående kvantitet/kvalité, så nu gäller det att skissa klart dem, slänga in dem i datorn och illustrera färdigt dem. Men idag, måndag, så måste jag förbereda mig för min lilla presentation angående minimalism/budskap inför ettorna.

Så nu läser jag igenom mitt kandidatarbete och noteringar i workbooken för att se om jag kan förmedla något som kan hjälpa ettorna med sitt projekt. De ska under en vecka göra en film, och därför tänkte Roger på mig och mitt arbete, så jag ska väl egentligen bara tipsa/prata om hur man kan göra för att hålla det minimalistiskt och vad man bör tänka på. Jag kommer t.ex. prata om att man med hjälp av enkla materiella ting kan förknippa med större handlingar om man introducerar dem på “rätt” sätt – t.ex. att det är fokus på ett ljus som brinner ut men att det samtidigt står för en person vars liv precis tagit slut. Att om en karaktär säger att han/hon ska köpa den väldigt fina knappen som de båda kompisarna sett i skyltfönstret om båda kommer in på samma skola som senare i filmen befinner sig på den andre kompisens köksbordet, bilden blir till svart och åskådaren ska förstå att då har både kommit in på skolan. Små exempel som förhoppningsvis ska hjälpa – för jag är i ändå inte en professor i ämnet. Kommer även prata om mitt egna arbete och berätta om hur jag förhåller mig och tänker då jag jobbar med de minimalistiska bilderna.

 

Det blir nog väldigt nyttigt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: