Två idéer skall bli till ett

Torsdag eftermiddag och jag sitter med mina idéer på papper men det är dags att skissa och nästa vecka slänga in dem i datorn. Men jag står inför ytterligare ett vägskäl då jag inte är helt hundra på hur jag ska ta mig ann utförandet av bilderna. Jag har fram tills nu varit väldigt fokuserad på att ta fraser/quotes från filmer som är väldigt minnesvärd för just filmen jag tänkt illustrera, t.ex. från Jurassic Park så har jag quotes som; “Clever girl..”, “Ah, ah, ah, you didn’t say the magic word.” eller min favorit “God creates dinosaurs. God destroys dinosaurs. God creates man. Man destroys God. Man creates dinosaurs…” (sedan följer Laura Dern upp med) “.. Dinosaurs eat man, Woman inherits the earth.”. Alla tre mycket roliga och minnesvärda scener från filmen och det var bl.a. dessa som kom först till tanken om jag skulle illustrera något, men sen finns det andra aspekter av filmen som också är minnesvärda, t.ex. glaset med vatten i en av bilarna som plötsligt börjar bilda ringar på vattnet då T-Rex närmar sig, eller DNA-strängen i filmen som ska hjälpa besökarna att förstå hur de har gjort för att återskapa dinosaurerna, mycket mer visuellt möjligt att återskapa på mitt egna minimalistiska sätt, men blir det lika roligt?

Jag kan personligen känna att det finns tre olika sätt att strukturera dessa på;
1) Man kan göra en lättare illustration av ett Velociraptor/T-Rex skelett, väldigt enkelt och vad jag förmodar drar tankarna till Jurassic Park om mottagaren får tänka till. Då blir målgruppen mer allmän och man förväntar inte att de har just Jurassic Park som sin favorit film.
2) I filmen förekommer det flera “föremål” vars roll i filmen har betytt mycket, både för filmen i sig men också för mottagarna. Vad jag menar nu är t.ex. vattenglaset som jag tidigare nämnt, som i den scenen bara höjer förväntningen på att få se vad det är som orsakar dessa vibrationerna. Vi får då en ikon som förknippar tittarna med just den scenen som då blir att man tänker på Jurassic Park.
3) Sista sättet är det djupaste, och det är inte lika troligt att den generella målgruppen förstår vilken film man antyder om eftersom detta är ett citat man (jag) avbildat. Tar man t.ex. citatet “Clever girl..”, så är det taget från scenen då Robert Muldoon (spelad av Bob Peck) jagar en grupp Velociraptorer. Han förklarar tidigare i filmen att just Velociraptorer är djur som jagar i flock och hur de är nästan, om inte smartare än människan. Så just när han ser en av dessa djuren på avstånd så fäller han ut stödet för vapnet så han kan få ett bra skott mot velociraptorn. Men precis när han ska ta skottet så dyker det upp ytterligare en Velociraptor bredvid honom, och innan han hinner agerar säger han “Clever girl”. En mycket, mycket bra scen som vad jag antar bara de större fansen kan förknippa med filmen om man bara på något sätt skulle gestalta detta på ett minimalistiskt sätt.

Lite flummigt kanske, men det är så jag kunde uttrycka mitt problem som jag tampas med för tillfället.

UPDATE:

One of the thing that Steven is so good at is finding images that represent the story, the motion that the audience is suppose to be experiencing. One of the great ones in Jurassic Park is the glass of water that ripples when the dinosaurs is approaching. – Dean Cundey

http://www.youtube.com/watch?v=ijro-X4BIJA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: