Byte av nyhet

I tisdags var det examination av del 1 som vi under tidigare vecka lämnat in på ItsLearning där man ska ha sammanfattat bakgrunden, syftet, frågeställning samt den tidigare forskning man kommit fram till. Detta gick för min del väldigt bra trots att natten innan vart uppe till halv två för att skriva mina anteckningar för den presentation som också ingick. Det var ingen fråga av varken publiken, mina handledare eller examinatorn som jag inte kunde svara på. Det fanns såklart mindre problem som jag måste rätta till i min text, t.ex. så ska man inte ha med tal-språk i texten som jag råkat ha med några gånger, samt att ha ordet “och” i början av en mening och med stor bokstav – detta är såklart saker jag redan räknade med och som är lätt åtgärdat. Så jag är väldigt stolt över det jag presterade igår, tisdags.

 

Nu är det Onsdag, och förmiddagen har väl inte varit den mest produktiva då jag stora drag bara har varit omkring på skolan och snackat med mina klasskamrater om arbetet och hur det går för dem. Men jag har också kollat igenom diverse nyheter som bl.a. Aftonbladet och Dagens Nyheter hade att erbjuda för att se om det vart något intressant jag skulle kunna illustrera. Men jag har också fått det uppenbarat för mig själv att jag inte nödvändigtvis behöver illustrera saker som är hot-topic, t.ex. Ryssland vs. Ukraina som kan få mig personligt att må dåligt om jag ständigt ska behöva läsa och sätta mig in i världskrisen. Vad jag då har kommit underfull med är att jag kan undersöka kriser, som inte må vara lika “hot-topic” men ändå relevanta som för många kan vara en bekymrande nyhet att ta upp. Jag pratar då t.ex. om att många ungdomar idag (kanske) inte mår så psykiskt bra och att risken ökar för dem att bli självdestruktiva, som ett exempel. Detta för mig var väldigt positiva “nyheter” för mig, då det kommer göra det lättare för mig att jobba med mina illustrationer, men jag menar inte att det är mindre allvarligare på något sätt.

Så nu framöver blir det att kolla upp dessa problem, se om det finns något skrivet om det så att jag inte bara hittar på saker utan kan ha en tidigare forskning om det området som kan stödja mina illustrationer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: