Klurigt ang. ämne

Nu är fråga, vad är det jag ska illustrera?

Eftersom att både mina handledare var sjuka igår, och idag fortfarande är, så fick jag vända mig till Pirjo som jag under tidigare arbete haft som handledare när jag igår sökte efter någon att bolla idéer med. Jag gick även runt lite på skolan idag för att prata med några av mina klasskamrater för att att höra om de hade någon nyttig input gällande mitt arbete. Jag pratade med Pirjo och mina klasskamrater framför allt gällande mina motiv och hur jag bör utforma dem. Eftersom att mitt fokus ligger i budskapet så har jag lärt mig att ju mer aktuellare det är desto bättre, så om jag kollar på Aftonblandets app hittar jag snabbt nyheter om krisen mellan Ukraina och Ryssland, Fattigdom i Sverige och om att Sverige behöver rusta upp försvaret vid Gotland (angående Ryssland). Jag förstår att detta är de hetaste nyheterna som skulle få mottagarna att bemötas av en rad känslor, men sen finns det andra händelser som ständigt pågår runt om i världen, t.ex. som djurplågeri, klimatförändring, päls-är-mord, kvinnans rätt i samhället, invandring, hjälp utsatta barn, m.m.. Sen som minst och inte allt ett aktuellt område men ändå ett område där jag skulle kunna applicera de minimalistiska illustrationerna, är att jag tar redan existerande verk, som omslag till en bok, och gör min egna tolkning/version av den. Dock så kommer inte det finnas något budskap som får läsaren att känna som de hade gjort om det varit en illustration angående kriget på krimhalvön i Ukraina.

Dessvärre, så känner jag personligt inte för att hålla på med kriget, fattigdomen eller något område där jag blir till illa mods. Men kommer jag kunna undgå detta överhuvud taget om jag väljer något utav de alternativen där människor kämpar mot människor? Jag tvivlar på det, men bestämmer mig troligen att välja något av de mera “snällare” alternativen. Jag menar inte att dessa problem är mindre värda eller på något sätt har mindre betydelse på något sätt, utan de områden är jag helt enkelt mer okej med att läsa och ta in information om. 

Första veckan nu blir till att läsa in mig på händelser, välja 5-6 st verk som jag tänkt illustrera och börja öva för att få in en rytm. Det är även opponering nästa vecka, och den skriftliga delen ska lämnas in redan på fredag, så det blir att läsa igenom den utdelade texten som jag ska opponera på och ge feedback till nästa vecka. Nästa vecka blir i större del för opponering, annars rulla på som första veckan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: