Måånnddaag igen, Produktionen Goo

Nu när vi taget steget in till del 2, där själva produktionen ligger i fokus så är det dags att bestämma sig för vilken slags typ av budskap det är jag tänkt förmedla i bilderna, samt hur många bilder jag tänkte göra. Ju fler desto bättre? Inget jag kan påstå nu, jag väljer hellre kvalité över kvantitet i nuläget med tanke på att jag måste få ett grepp om hur man gör dessa tillsynes “enkla” illustrationerna. För det är en del illustration och en del budskap. Men nr det kommer till vad för budskap jag väljer så är det då alla frågetecken dyker upp, för jag kan inte baserar budskapen på mina egna teorier, eller? När det gäller de politiskt riktade budskapen vill säga. Jag kan såklart hoppa över hela den del av illustrationer som är fokuserade på aktuella världshändelser, t.ex. som krig, klimatet eller samhällsfrågor som Banksy ofta avbildar. Men jag kan också välja att göra mina illustrationer utifrån redan existerande verk, som böcker, filmer eller historier. För detta projekt handlar inte primärt om att jag är ute efter en särskild känsla hos mottagarna, att vissa bilder ska få dem att gråta eller vissa ska få dem att skratta – utan att med så få element som möjligt få fram budskapet/syftet i bilden.. Men det skulle såklart bli mer utmanande om jag valde att beröra mottagaren. Definitivt.

soldier_800theft121588332

De två bilderna till vänster är gjorda av Sébastien Thibault och den tredje är av Banksy.
Första bilden, med soldaten som håller i ett utdraget handgranatsstift. är en illustration som ska upplysa om de självmord och psykiskt lidande inom den kanadensiska armén. Väldigt tydligt då Sébastien gjort om den typiska armé hjälmen till en granat och soldaten får själv hålla i det utdragna stiftet. Jag tror personligt att bilden gör sig bättre med en text som kan framhäva budskapet ytterligare.
Andra bilden, med ett fingeravtryck fast som med hjälp av de vita ytorna liknar en rånarluva, är en illustration också av Sébastien som ska(kan) öka medvetenheten kring stulna identiteter. Det finns ingen text skriven om verket mer än att det handlar om ID stöld, så även här hade den varit klockren med en text.
Sista bilden, med texten “CANCELLED” över “FOLLOW YOUR DREAMS” och en man målad på en vägg, är  en graffitimålning utav Banksy där han (om jag själv får tolka den) menar att samhället sätter stopp för den önskan om att följa sina drömmar, att man inte har den friheten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: