Kandidatarbetet

Efter att sen i måndags fått grubbla över vad jag ska sysselsätta mig med under dessa 19 kommande veckorna så är jag rätt så säker att jag hittat mitt område. Det var inte så himla lätt ska jag säga, för i början var jag faktiskt sugen på att fördjupa mig i området brainstorming och idégenerering, men jag fick höra att det redan gjorts så mycket om det så det blev drastiskt mindre intressant för mig. Så jag satte mig i projektrummet, där jag hållit hus under den tematiska fördjupningen, och fick grubbla fram ett område som jag fann intressant. Detta tog inte så lång tid som jag trodde, så jag skrev ner så många punkter som jag kunde tänkas syssla med. Efter att jag kände mig färdig med det så var det dags att kunna koppla samman dem till ett gemensamt område och med lite hjälp av lärarna som fanns på plats hela tiden så visade sig att Visuell Identitet, Förändring och Bildanalys var mig mest passande. Med lite mer grubblande fram och tillbaka uppenbarade det sig för mig att jag borde undersöka hur reklamens bildretorik har förändrats, från att det inte fanns någon större jämställdhet där mannen alltid var i fokus och kvinnan alltid köket till idag. Detta var spännande, men mer ord kom till tanke. Trender, detta var också något jag blev tipsad av lärarna om att ta mig en titt på, analysera reklamer som varit och vilka som kommer att komma – för det gäller såklart att alltid vara först med det senaste, speciellt inom tv och massmedia.

Så nu när jag hade mig ett område var det bara att formulera en fråga passande nog, som jag själv kunde vara nöjd med och förstå någorlunda lätt – för lätt har det inte varit att formulera något vettigt.
Nu när jag skickade in det preliminära dokumentet där det står skrivet inom vilket område man tänkt jobba inom så hade jag frågeställningen:

Kan man med hjälp av det som hänt förutse det som kommer att ske och upptäcka trender innan de är ute på marknaden?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: