Det rullar på

Idag är det Tisdagen den 26e och jag är i full gång med att ta mig i kragen för att jobba ikapp de saker jag aldrig hann med förra veckan.

Handledningen
I fredags hade jag handledning med min handledare där vi mest snackade om den svacka jag haft i veckan och generellt hur det hade gått för mig med detta projekt och det blev väl inte den roligaste insikten då vi kom fram till att jag var på väg att falla tillbaka i mina gamla rutiner som under tidigare block hade gjort det väldigt svårt för mig att ta in information från böcker (och andra källor) och där jag varit allmänt lat med olika delar av projektet. Vad som också togs upp var det faktum att jag valt att inte jobba mot ett företag/mindre butik, vilket som också blev ytligare ett bevis på att jag är på väg tillbaka. Jag har väl annars förbi sett detta och mera tänkt “jag fixar detta senare, det är lugnt”, men detta ska jag verkligen försöka ta och ändra på!

Efter handledning, samma dag alltså, så begav jag mig ut på stan och hittade en liten butik vid namn Chokladbutiken Grodan som jag kunde tänka mig hade varit ideal-butiken för detta projekt då den inte ingår i någon stor butikskedja och det är ägaren själv som jobbar vid kassan. Så jag gick glatt in, presenterade mig själv, vilken skola jag kommer ifrån och vad mitt projekt handlade om för att sedan fråga om hon kunde tänkas ställa upp som “låtsas”-kund. Hon tvekade lite eftersom att hon är egenföretagare och driver den lilla affären själv och är väldigt upptagen. Jag gjorde det klart för henne att jag kommer besöka henne 1, max 2 gånger i veckan för att ta upp så lite tid som möjligt men ändå göra mitt besök värt. Så redan imorgon (Onsdag, 27/11) ska jag besöka denna lilla affär igen med en del formulerade frågor (mer om dessa i kommande inlägg).

Chokladbutiken Grodan
Min första uppfattning om denna butik är att den är väldigt snarlik en butik vi har hemma i Karlskrona, vid namn Elit Choklad, där de har ett fint utbud av kvalitativ choklad. Här handlar inte den vanliga godissugna personen, då priserna är något dyrare än de man kan hitta på t.ex. Willy’s. Här finner du den choklad som man ger bort i finare utformning eller om man själv ska ha bjudning kanske köper in för smaken och upplevelsens skull. Majoriteten av chokladen görs på plats och får då säkerligen ett mer exklusivt värde för kunden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: