Veckosummering

Vad har hänt i veckan?

– – –

Under första vecka har det varit störst fokus på min Arbetsplan, jag har fått lite synpunkter på den men överlag så funkade den och jag tycker om den. Mindre mål kommer att förekomma under projektets gång, men kan inte nu förutse vilka spår jag ramlar in på som jag tycker är essentiella för mitt arbete.
Jag gjorde även ett schema för hur de kommande veckorna förhoppnings vis kommer att se ut, men jag är medveten om att jag förr eller senare kommer att få ändra på det då allt säkerligen inte kommer gå som på räls.

Som jag nämner i tidigare inlägg så skulle jag ha kontaktat ett mindre-företag (mindre lokal butik som har tid) för det hade varit det ideala om jag nu även skulle producera en logotyp samtidigt som jag läste och fick kunskap runtom vad som krävs för att bygga upp just en logotyp. Hur jag tog mig ann detta var att jag skickade iväg ett mail till en person inom Karlshamns Centrumförening som har ett väldigt aktivt samarbete med min skola, jag har även jobbat med henne under ett tidigare skolprojekt. För under handledningen så var det många idéer i luften om hur jag kunde nå ut till en företager, och detta var ett av alternativen som lät bäst – jag kunde i och för sig också gå och knacka dörr, men vi trodde att Centrumföreningen hade en bättre koll på vem som skulle kunna tänkas ställa upp.

Jag har även tagit upp en av de böcker som jag lånat av skolan och börjat kolla i den, Designing Brand Identity, då min andra bok är enbart fokus inom logotyper så tar jag mig nu denna och lite utav nästa vecka en titt på området runt om kring just logotyper. Jag hittade även en någorlunda intressant tidning i skolan från Artsprojekt med titeln “the Logo Design Bible” som jag ska kicka på.

– – –

Viktigt: Under tiden som jag kickade igenom denna tidning som jag plockat upp så kom jag underfull med att jag kommer nog inte kunna fullfölja min planering då jag ville jobba parallellt med min research likväl den praktiska delen där jag gjorde en logotyp till ett (mindre) företag.

Varför detta? Jo för min dator har inte mått bra de senaste veckorna och jag håller på att ominstallera den samt att jag behöver köpa en ny hårddisk då datorn varit väldigt seg och lagt av flera gånger. Så att jobba, och nästan lova, någon en logotyp då jag är rätt säker att min dator inte kommer gilla det tunga arbetet i Photoshop och/eller Illustrator – så med tiden på min sida måste jag nog avstå från detta.
Vad kan man göra istället? Jag kan välja att bara skissa på en logotyp, med papper och penna (med möjlighet för Illustrator) till mig själv. För jag vill inte längre fram i blocket lägga ner en logotyp som jag spenderat timmar på bara för att min dator inte klarar av det. Så med risk för datorhaveri så avstår jag från att jobba med ett företag och väljer att göra en egen logotyp då det blir lättare och mindre smärtsamt för mig om jag inte klarar av det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: