Lättar på hjärtat helt enkelt

Nu har jag kommit till den del av projektet då jag faktiskt sätter mig ner, tar ett djupt andetag och ser mig omkring vart jag har landat.
Så detta inlägg kommer endast handla om mig och mina tankar, samt hur jag resonerar för kommande dagar.

Hur jag mår
Idag är det Måndag, sista veckan på detta första block, inget särskilt med det förutom att jag inte ligger rätt till i min planering.
Varför ligger jag inte där jag borde? Jo för jag hade ingen aning om hur svårt jag skulle få det att förstå den typ av information jag fick.
Jag läste boken, försökte förstå men kom fram till att inget är till 100% säkert. Jag kan inte anta att denna bok ger mig svar på allt eller att jag kan tyda vilken reklam som helst efter att läst ut boken.
När jag kom fram till det så blev jag rädd, att jag hade tagit mig an något större än mig själv och än en gång gjort ett roligt uppdrag till något som skulle ge mig sömnlösa nätter.
Men detta skulle inte få stoppa mig, nej. Om det är något jag lärt mig utav misslyckade projekt så är det att man ska inte, trots hur höga krav man satt på sig själv backa undan, utan jag ska ta djupa andetag och se det från den ljusa sidan.  Försöka skrapa ihop den kunskap detta moment har gett mig så att jag kan fortsätta på det och presentera det med stolthet. För oavsett resultat är jag glad att jag tog mig an något jag själv tycker är intressant, men att jag sedan inte nått de mål jag själv satt ut under detta block är något jag tar lärdom från.

Hur jag tänker
Nu när det som sagt bara är denna vecka kvar, har jag inte kommit så långt som jag hade velat.
Jag är glad att jag läste boken, inte allt men det jag tyckt varit relevant för min frågeställning (mer eller mindre). Men trots detta, trots den höga ribba jag satt så når jag inte upp. När jag väl tog mig ett djupt andetag och såg mig omkring så kom jag även fram till att detta är första gången vi jobbar såhär, mot en egen frågeställning och det är inget jag tidigare gjort. Jag vet däremot att det kommer ytligare tre block med samma struktur där jag istället kan lägga mer krut till än att redan under block ett bränna ut mig själv. Så trots att jag inte kommit dit jag velat så får jag se på mig själv med att jag lyckat förbättra mitt vetande när det gäller reklam, varför företag väljer som de gjort i reklamerna för att nå ut till sina kunder/målgrupp.
Jag kommer ändå ge min analys angående de tre bidragen, så tro inte att jag gett upp! Jag har mailat Södra Esplanaden och inväntar deras kommentarer angående bidragen.
Ser mycket fram emot vad det har att säga och om vi kommit fram till liknande resonemang om hur företagen vill framstå med hjälp av deras bidrag.

tumblr_m9bz6iJv8P1qff1gzo1_400

Inför Block 2
Jag har redan kommit fram till att det jag saknade i Block 1 var redig struktur, att aldrig underskatta ens frågeställning och tro att det kommer bli någorlunda enklare bara för att man har tidigare intresse eller lite kunskap inom det området utan att alltid ha en riktig grund, för utan det rasar man senare vilket jag har fått känna av.
Var tydlig med frågeställningen från första början, tveka inte och om det är problem, ta upp det med handledaren direkt! Man tjänar inget på att vänta.
Motivationen kom och gick under Block 1 och det an jag tyvärr inte svara på varför, kan ha varit med att hösten drog in och allt blev så dystert vilket gjorde att man bara ville stanna i lägenheten hela dagarna. Man låg i sängen längre och ville bara hem. Får helt enkelt göra mig mera hemmastadd i vårat projektrum!

Men nu ska jag inte sitta här och göra en slutreflektion, inte dags för det ännu.
Ville bara dela med mig utav hur jag känner och i snabb summeringen;
Jag ser misstagen, jag ger inte upp, men jag vill inte bränna ut mig under första blocket.
Sparar krut och ger mer till de kommande blocken. Ska slutföra block 1 med ett respektabelt resultat!

(Tyckte bilden passar utmärkt in i hur jag bör tänka, hur jag ska tänka.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: