Första steget

Den lilla roliga fördjupning är mer komplicerad för mig än vad jag trott..

Vad jag har kommit underfull med, är att jag inte har någon fokuserad frågeställning.
Att jag inte har någon fokuserad frågeställning gör allt jobbigt, för när jag t.ex. ska förklara för kompisar vad det är jag ska fördjupa mig i så står jag där med mer frågetecken än svar om hur jag ska jobba med vad jag ska jobba för vet du vad? Min frågeställning är för bred.
För att ge lite hopp till denna text så kan jag säga att jag har beslutat mig att arbeta med vad som gjorde Pause Ljud & Bild vinnande bidrag så stort, det vet jag. Men det är själva ”hur”-et som är problemet. För jag kan antingen, A. Jobba med hur reklamen är gjord, allt ifrån studion till hur första skissen ser annorlunda ut än sista för hur reklamen skulle se ut, B. Jobba med hur Pause Ljud & Bild samarbetade med byrån Åkestam Holst för att ta fram denna kampanj som blivit så lyckat att de vann Guldägget 2013 för alt. Media. eller C. Vad som gör en reklam bra och som får folk att vela dela med sig av den.
   För mig är ingen av dessa frågor mindre relevanta än den andra, men vad jag var något mer dragen mot att jobba med kommunikationen och vilka beslut som då togs av Åkestam Holst efter att de fått uppdraget, men nu då? Räcker detta? Eftersom att detta inte är någon form av produktion för mig än att det bara är research så vet jag inte om det räcker? Måste jag skriva om min frågeställning… ja, antagligen.

Något jag också tänkte på är att eftersom jag inte jobbar för att få en färdig produkt utan bara att undersöka och göra research så är denna fördjupning väldigt knepig. Hur vet jag att jag fått något (från litteratur) som jag kan påstå är rätt eller värdigt att ha med? Kan inte påstå att jag har jobbat såhär tidigare vilket blir en utmaning.

Men vad detta innebär för mig är att jag också behöver hitta ny litteratur, veta vad jag ska fråga Åkestam Holst, men även Södra Esplanaden.
Att dra in Södra Esplanaden i detta var ett beslut jag tog själv som uppskattades av min handledare vilket för mig känns bra. Tanken är att ha en tredje parter som kan komma med sina åsikter, vilket jag tycker kan vara viktigt att få reda på.

Med detta lilla inlägg så ser du att jag har en hel del framför mig, men att veta vart man ska börja och vilka problem man måste ta itu med är första steget.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: